Info

Problemer

Flere hovedproblemer som mennesker med kroniske sykdommer, fysiske funksjonshemninger og alderdoms endringer kan ha.

Andres holdninger til funksjonshemmede, kronisk syke og eldre som ikke-   seksuelle og lite attraktive.

Egne holdninger til seg selv som lite attraktive, uten rett til seksuelle gleder

De praktiske og økonomiske problemene som kan hindre kronisk syke, funksjonshemmede og eldre fra å delta, leve sammen med og leve som andre.

De konkrete, fysiske problemene som er en direkte følge av sykdom eller skade.

Fysiske barrierer

Praktiske og økonomiske problemer utgjør ofte fysiske barrierer som indirekte vanskeliggjør seksuallivet, fordi de gjør det vanskelig å treffe og etablere forhold til aktuelle seksualpartnere.

Problemer med å kjøre bil og å benytte offentlig kommunikasjon, begrenset tilgang på spesialtransport og manglende tilgjengelighet for bevegelseshemmede på utesteder og andre naturlige møteplasser er noen av årsakene til dette. Kanskje du ikke kan bli med et annet menneske hjem fordi dørene er smalere enn rullestolen din. Kontakten med en mulig partner kan også vanskeliggjøres av problemer med å kommunisere verbalt og kroppslig i den innledende fasen. Eksempelvis kan du ikke se signaler fra interesserte personer, og dermed heller ikke svare på dem dersom du er blind.

De konkrete fysiske problemene som er en dirket følge av sykdommer eller skader, kan påvirke seksuallivet dirkete, for eksempel ved å forårsake:

1.Manglende hud følelse

2.Manglende ereksjon og sæd uttømming

3.Liten eller ingen lubrikasjon

4.Manglende lyst

Sykdommer og skader kan også påvirke seksuallivet indirekte, for eksempel ved å forårsake: Smerter redsel for smerte, ny skade, forverring av sykdommen, partnerens reaksjoner
nedsatt kroppskontroll i form av ufrivillige bevegelser, manglende kraft og bevegelighet behov for medikamenter som påvirker potens, slimhinner og seksuallyst og redsel for inkontinens

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Close