Fysisk helse

Sex og fysisk helse henger sammen

Det er gjort studier over hele verden som viser at sex er en viktig del av menneskets fysiske helse. Det er definitivt at seksualitet er et viktig aspekt av menneskelivet, og at sex og helse henger tett bigstock-151995077-jpg_under8mbsammen. Men det er tydelig dette gjelder begge veier: Vår livsstil og generelle helsetilstand påvirker lysten og evnen til sex – og det betyr noe for vår fysiske og psyksiske trivsel om vi fungerer seksuelt. Dessuten viser forskning at seksuelle problemer og dysfunksjoner kan være en markør for uhensiktsmessig livsstil og underliggende sykdom. Så også av denne grunnen er det viktig å ta dette alvorlig. Tradisjonelt har forebygging av sykdom blant befolkningen handlet om kost, røyking, alkohol og mosjon. Men forskning viser at det er helsegevinster å hente på å gjøre folk bevisste på seksualitet i bred forstand. Å bryte ned tabuer som fremdeles er til stede, er nødvendig!

 

 

16 helsefremmende grunner til å ha sex

 

1. For hjertet hans

En studie ved Queens University i Belfast viste at menn som har sex tre eller flere ganger i uken halverer faren for hjerteinfarkt og hjerneslag.

 

2. For økt forbrenning

Synes du det er kjedelig å trene? Her har du i alle fall en morsom mosjonsform.
En halvtime med sex forbrenner nemlig hele 200 kalorier, ifølge Womens Health.

 

3. For god søvn

Sensuell massasje etterfulgt av litt horisontal pardans utløser endorfiner – biokjemiske signalstoffer som påvirker viljen til å sove.

 

4. For sterkt immunforsvar

Å ha sex en eller to ganger i uken bedrer immunforsvaret med 30 prosent, viser en undersøkelse ved Wilkes University i Pennsylvania.

 

Young lovers during foreplay before morning sex

5. For sunne tenner

Beskytt perleraden med oralsex. Sæd inneholder både sink, kalsium og andre mineraler som kan hindre tannråte. (Riktignok bare i små mengder, men hvem er det som teller?)

 

6. For færre toalettbesøk

Mange kvinner sliter med at de ofte må på do. Sex styrker bekkenmuskulaturen som støtter livmoren og blæren, og gir deg derfor også bedre urinkontroll.

 

7. For godt humør

Sex gjør deg gladere enn penger, ifølge en studie ved det nasjonale byrået for økonomisk forskning i USA. Et ekteskap med regelmessig sex gjorde folk like lykkelige som en lønnsforhøyelse på 100 000 dollar.

 

8. For regelmessig menstruasjon

Kvinner som har sex minst én gang ukentlig har mer regelmessige menstruasjonsperioder enn de som kun har samleie én gang i måneden, ifølge forskere ved universitetene Columbia og Stanford i USA.

 

9. For nervene

Sex kan gjøre deg mindre stresset og irritabel. Berøring roer nemlig nervene, forteller helseleder Evelyn Resh ved Canyon Ranch Spa i Massachussets.

 

Happy couple in bedroom enjoying sensual foreplay

10. For økt seksuallyst

Jo oftere du har sex, jo mer lyst har du også. Dette skyldes at produksjonen av testosteron holder seg på et jevnere nivå. Kjønnshormonet regulerer seksuallysten hos både kvinner og menn.

 

11. For eksperimentering

La dine hemmelige drømmer og fantasier komme til live – i senga.

 

12. For bedre selvtillit

Når du har det bra i senga, og partneren er fornøyd, vil du også føle deg mer selvsikker på andre områder, ifølge sexterapeut Sandor Gardos.

 

13. Mot smerter

Rett etter en intens orgasme er du praktisk talt proppfull av oksytocin, et hormon som får livmormusklene til å trekke seg sammen. Dette utløser endorfiner som blant annet har en smertedempende effekt.

 

14. Mot stress og spenning

Er du skikkelig forbanna? Spar stemmen og ha sex istedenfor. Det er en super måte å få ut litt damp på.

 

Lingerie Women Beauty Sex Fashion Relax Bed Erotic Passion Concept15. Mot kreft

Jo oftere kjæresten din har utløsning, desto mindre er faren for prostatakreft, viser en undersøkelse publisert i fagtidsskriftet Journal of the American Medical Association.

 

16. Mot alderdom

Et aktivt sexliv kan bremse aldringsprosessen. Det skriver nevrofysiolog David Weeks i boken Secrets of the Superyoung.

 

 

 

 

 (Kilde: kk.no, rapport fra Danske Vidensråd, Norsk Helseinformatikk)

 

 

 

Close