Valg av glidemiddel

Hvilket glidemiddel trenger du?

Det finnes mange typer glidemiddel på markedet, og selv om man kanskje ikke behøver et glidemiddel som er skreddersydd til enhver ulik aktivitet i senga, så er det ulike fordeler med ulike glidemiddel. Her skal vi se nærmere på hvilket glidemiddel du behøver i forskjellige situasjoner!

Young beautiful amorous couple making love in bed. Focus on hands

Glidemiddel for “vanlig” samleie

Under vaginalsex er det stort sett vann- eller silikonbasert glidemiddel som gjelder. Akkurat hva man velger her vil være smak og behag, men det er silikonbaserte glidemidler som gir den mest langvarige effekten.

Dette glidemiddelet blir sittende lenge, og er perfekt for lengre stunder. Vannbasert glidemiddel er et helt ordinært glidemiddel som egner seg bra for de som ikke blir våte nok, eller for bruk sammen med sexleketøy.

Silikonbasert glidemiddel kan sette flekker på laken.

 

Glidemiddel for analsex

Tidligere har silikonbaserte glidemidler vært “kongen på haugen” når det kommer til analsex, men nå er også mange av de vannbaserte gode alternativer. For nybegynnere anbefaler vi et glidemiddel tilpasset analsex, slik at det gjør minst mulig vondt. Ønsker man et “universalt” glidemiddel så kan vanlige silikonbaserte glidemiddel også gjøre susen ved analsex. Vi anbefaler å se etter et tykt glidemiddel for best mulig opplevelse!

 

Glidemiddel for onani

Under onani kan man fint bruke det samme glidemiddelet som man har kjøpt til bruk ved samleie, men også her er det silikonbaserte glidemidler som anbefales. Dette fordi at her fordampes ingenting under bruk, samtidig som det gir en langvarig glid. For kvinner som onanerer med sexleketøy vil vannbasert glidemiddel være obligatorisk, og for den som onanerer mye anbefaler vi et glidemiddel tilpasset nettopp dette.

 

 

Glidemiddel for sexleketøy


Bruker man ofte sexleketøy som dildoer og buttpluggs – enten alene eller sammen med noen – så bør man ha et glidemiddel med tykk konsistens. Da vil man unngå at glideeffekten forsvinner over tid, samtidig som man unngår at glidemiddelet blir rennende nedover dildoen. For mannen som bruker sexleketøy som Fleshlight eller andre masturbatorer bør glidemiddelet være tynnere, slik at man unngår for mye friksjon. Silikonbaserte glidemiddler bør ikke brukes med sexleketøy (med mindre det er av glass, metall eller stein), fordi over tid kan materialet på sexleketøyet brytes ned og det vil dannes små “bobbler” i materialet eller det kan bli klissete.

Close