Massasjeolje

Det er ingenting som en fin massasje hvis du ønsker å slappe av og live opp dine muskler.

Massasje er at man fysisk stryker huden og manipulerer det underliggende vevet og musklene. Lange massasje stryk varmer opp huden og musklene, og leder blodet til hudoverflaten som igjen oppfordrer til å fjerne giftstoffer ut av kroppen. Manipulering av musklene rett under huden bidrar til å fjerne muskelknuter forbundet med overtrening og spenning, samt fjerne smerter og gi en følelse av dyp avslapping. Massasje påvirker blod- og lymfesirkulasjonen, øker hormonproduksjonen og -utskillelsen og gjør musklene smidigere og mer elastiske.

 

Hvorfor bruker man massasjeolje?Massage Oil

Hensikten med å bruke massasjeolje er å smøre huden. Massasjeoljen fører til at massørens hender glir lettere over huden og at huden hindres i å bli dratt eller strukket under massasjen. Massasje uten olje ville vært ubehagelig og kan også føre til blåmerker. Massasjeolje er også svært gunstig i seg selv, oljen fukter og gir næring til huden. Det kjemiske innholdet i massasjeoljen blir også absorbert av huden.

 

Valg av massasjeolje

Det er viktig å velge rett massasjeolje fordi ved massasje blir oljen absorbert gjennom huden og ført rundt i kroppen av blodsirkulasjonen. Bare en kort kunnskap om massasje olje er nødvendig og de kan utgjøre en beroligende massasje i seg selv.

Mandelolje, sesamolje, hvetekimolje, olivenolje, avokadoolje, druekjerneolje og aprikosolje er noen av de mest anbefalte oljene for kroppsmassasje. De er rent naturlige og består av ulike helbredende egenskaper som trenger dypt inn i huden.

Disse massasjeoljene brukes til ulike formål. Om du ønsker å rense huden så er hvetekim oljen brukt med andre ingredienser en god løsning. Det samme gjelder sportsmassasje. For fysiske problemer som ryggsmerter, hodepine, migrene, stress og til og med inflammatoriske problemer kan disse leges gjennom aromaterapi, som igjen innebærer utnyttelse av disse massasjeoljene.

Utenom dette, når det kommer til å forbedre huden i ansiktet, og bli kvitt problemer som pigmentering, arr og rynker er massasjeolje igjen foretrukket. Det å velge riktig massasjeolje i forhold til en bestemt hudtype er spesielt viktig når du prøver å behandle ansiktshuden.

Som regel bør en alltid gå for en olje som har litt planteekstrakt i seg fordi disse er godt egnet for huden.

Sports Massage - Lower Back

Ettereffekten av massasje med olje

Etter massasje føles huden varm og glødende. Huden har fått bedre tekstur og mykhet. Kroppen er dypt avslappet og stress og spenninger reduseres, samt smerter lindres. Massasje med olje er også mentalt avslappende. Følelsen av massørens hender er både behagelig og beroligende.

Avhengig av oljer som brukes, kan effekten vare opptil 48 timer. Huden føles glatt og myk, mens den økte blodsirkulasjonen gjør at du føler både mer avslappet og mer levende.

 

Disse kan du bruke som massasjeolje

Vi har tre hovedtyper man kan velge mellom: Vannbasert, Silikonbasert og Oljebasert.pjur-original-glide-100-ml

Det er nok oljebasert som er mest brukt og gir størst valgmulighet. Som nevnt over kan oljebaserte massasjeoljer ha ulike typer olje og duft for å framkalle ulike reaksjoner. Oljen bør ikke brukes intimt, da dette kan forstyrre PH-verdien i underlivet.

Vannbasert er for raske og litt mer lekne massasjer, da den vannbaserte raskt trekker inn i huden. Med de vannbaserte har du også en rekke valg med varmende/kjølende effekt og mange deilige smaker, der kan du fint bruke vannbaserte glidemiddel til massasjen.

Silikonbaserte kan brukes når du ønsker en langvarig massasje som også kan brukes til intimitet og sex. Du kan få varmende eller kjølende effekter med silikonbaserte glidemiddel.

Close