Glidemiddel

“Glidemiddel tilfører fuktighet, gir bedre glid og mindre friksjon ved samleie. Dette reduserer risikoen for såre slimhinner og at kondomet sprekker.”

Å bruke glidemiddel er ikke noe man bør være redd for å bruke eller skamme seg over hvis man må bruke dette for å unngå tørr sex. Tvert imot! Å bruke glidemiddel er en enkel måte å øke nytelsen for begge før og under sex. Bruk gjerne glidemiddel med sexleketøy.

Enkelte kvinner sliter med å bli ordentlig våt, likevel om lysten og opphisselsen er der. Dette kan ha flere forskjellige årsaker: stress, menssyklus og ikke minster alder kan ha en innvirkning på hvor våt man blir. Dersom man har problemer med å bli våt, bør man passe på å ikke ha «tørr» sex da dette kan ødelegge for sexlivet ditt i lengden. Du kan for eksempel forbinde sex med noe vondt, som vil gjøre det stresset – og da kan både kåtheten og våthet utebli. Heldigvis har dette en enkel løsning: Glidemiddel.

Glidemiddel deles inn i tre kategorier: Vannbasert, silikonbasert og oljebaserte.

Vær obs på at enkelte glidemidler kan skape kløe og irritasjon ved bruk. Vi anbefaler å prøve på en liten del av indre kjønnsleppe først. Om en reaksjon oppstår, vask området med mild såpe. Det finnes mange forskjellige typer glidemiddel, så gjerne prøv et sensitivt glidemiddel om du har et sensitivt underliv.

Glidemidler forhindrer ikke graviditet eller kjønnssykdommer. Bruk alltid prevensjonsmidler slik som kondomer.

Du finner vårt utvalg av glidemiddel her.

Close