Silikonbasert glid

 

Silikonbasert glidemiddel passer like godt til massasje som vagina- og analsex. I motsetning til vannbasert glidemiddel vil silikonbaserte glidemidler ligge utenpå huden som en friksjonsløs hinne, og gi huden en silkemyk følelse. Silikonbasert glidemiddel vil ikke sette flekker eller lukt i tøy, men må vaskes vekk etter endt lek.

Silikonbasert glidemiddel er drøyere i bruk enn vannbaserte glidemidler, og kan derfor koste mer enn vanlig vannbasert glidemiddel.

 

“Silikonbasert glidemiddel har uten tvil
den lengste og beste glideevnen.”

 

Silikonbaserte glidemidler kan ikke brukes sammen med leketøy, med mindre sexleketøyene er av stein, glass eller metall. Om det brukes på sexleketøy av f.eks silikon, vil materialet på leketøyet bryte ned etter hvert og skape mikroskopiske hull i overflaten hvor bakterier kan dannes. Det blir umulig å være sikker på at leketøyet er 100% rent etter vask. Silikonbaserte glidemidler er trygge å bruke sammen med latekskondomer og vil ikke bryte ned materialet.

Dimetikon er hovedingrediensen i silikonbaserte glidemidler – og glidemidler i høy kvalitet bør ha dimetikon øverst på ingredienslisten.

 

“Silikonbasert glidemiddel er ideelle
for mennesker som er mer sensitiv, da
silikonglidemidler har mindre sjanse
til å gi hudirritasjoner.”

 

Silikonbaserte glidemidler kommer i forskjellige tykkelser, varmende effekter eller kilende mekanismer. Man kan ikke spise silikonbasert glidemiddel, og det finnes ingen silikonbaserte glidemidler med smak – da smakstilsetninger vil gjøre at glidemiddelet skiller seg.

Close