Fordeler med glidemiddel

Glidemiddel er for mange en selvskreven del av sengekosen, mens det for andre igjen oppleves som fjernt og noe man ikke trenger. Men selv om partneren kanskje er våt nok og man “egentlig” ikke behøver glidemiddel, så er det mange gode grunner til at man bør bruke det – og for at sexen blir bedre.

“Glidemiddel gir økt nytelse
både under onani og samleie
med en partner.”

Litt ekstra glid vil for de fleste oppleves som økt nytelse, også er det jo en bonus både for kvinnen og mannen at hun ikke behøver å være like våt som dersom man ikke hadde brukt glidemiddel. Har man virkelig behov for en kjapp en, så kan glidemiddel nærmest være en nødvendighet. Dessuten synes både de fleste menn og kvinner at sex er ekstra godt når det er virkelig god glid. De fleste kan nok skrive under på at det er mer spennende å ha sex sammen med noen, men også under onani er glidemiddel nøkkelen til oppnå mest nytelse. Dette gjelder både for gutter og for jenter, så uansett kjønn er det smart å en flaske glidemiddel til de ensomme dagene.

 

Couple playing bedroom games mean sex game

Glidemiddel kan også brukes til massasje, det vil si at man ikke trenger å kjøpe en massasjeolje om man har litt glidemiddel liggende. En varmende vannbasert vil være god til en kort massasje, men om man vil ha en lengre massasje vil en enkel silikonbasert gjøre susen.

 

Et godt glidemiddel behøver ikke å koste skjorta, og man kan klare seg i mange måneder (avhengig av bruk) med en flaske glidemiddel til et par hundre kroner. Det billigste alternativet vil være å kjøpe en liten engangspakke med glidemiddel, men i lengden vil ikke det være en særlig god løsning. En av våre billigste alternativer vil være en enkel 150 mililitersflaske fra Premium.

“Om man så ikke bruker glidemiddel
hver dag, så er det vel alltids greit
å ha litt liggende?”

Det finnes også flere forskjellige glidemidler med smak. Disse er vannbaserte siden silikonbasert ikke bør inntas. Glidemidler med smak kan være perfekt for par som vil leke seg litt, eller for de som vil gjøre oralsex mer spennende. Listen med smaker som finnes er endeløs, men noen av smakene som finnes er blant annet pasjonsfrukt, kirsebær og jordbær/kiwi.

 

3113-pjur-woman-nude-vannbassert-glidemiddel-500x500

Høyst nødvendig

Det finnes veldig mange situasjoner hvor gliemiddel er nødvendig for å oppnå nytelse under sex. For eksempel ved inntak av alkohol. Når man drikker alkohol blir kroppen dehydrert. Dette kan føre til at kvinner som vil ha sex etter å ha inntatt alkohol ikke blir så våte nedentil som de skulle ønsket. Tilfører man da glidemiddel oppnår man ønsket glid selv om kroppen ikke spiller på lag! Her er det kanskje lurt med en liten reisevennlig tube med glidemiddel som man alltid kan ha i bakhånd.

De fleste kvinner som er kommet i overgangsalderen vil oppleve at skjeden blir tørrere. Dette er fordi østrogenproduksjonen avtar når man kommer i overgangsalderen. For de fleste kvinner i overgangsalderen vil glidemiddel være høyst nødvendig. Da kanskje det er lurt å skaffe seg en større flaske med glidemiddel, eller en type som passer til følsom og sensitiv hud.

 

Leketøy og analsex

Noen ganger må man ty til glidemiddel, og da tenker vi spesielt på analsex og andre aktiviteter der man er avhengig av god glid. Eller ved bruk av buttpluggs og ulike sexleketøy – uten bruk av glidemiddel kan være direkte farlig! Glidemiddel til dette bruket kan være en vanlig vannbasert eller en vannbasert som er tilpasset leketøy.

Close-up of woman in lingerie holding pink dildo over white background

Analsex er for mange en vanlig del av sexlivet, og da er det vanlig å ta i bruk glidemiddel. Her kan både vannbasert og silikonbasert fungere godt, men silikonbasert er nok den som er best tilpasset for analsex. Dette er fordi silikonbasert varer lengre og ikke trekker inn i huden. Det finnes også silikonbaserte glidemidler som inneholder bedøvende effekt. De passer godt til de som vil prøve analsex for første gang, eller på generelt basis synes analsex gjør vondt.

Close