Info

Seksualitet og funksjonshemming


Hva er seksualitet?

Når vi snakker om seksualitet oppdager vi ofte at vi legger forskjellig innhold i begrepet. Det er et stort spenn mellom de som vil si at seksualitet er reproduksjon (å få barn), og de som oppfatter den som underliggende i nesten alle handlinger og omgang med andre mennesker.

Seksualitet

“Seksualiteten er en integrert del av ethvert menneskes personlighet; mann, kvinne og barn. Seksualiteten er et grunnbehov som utgjør et aspekt av å være menneske, og som ikke kan skilles fra andre livs aspekter. Seksualitet er ikke det samme som samleie eller evnen til å oppnå orgasme, og er heller ikke summen av hele vårt erotiske liv. Alt dette kan være en del av vår seksualitet, men behøver ikke å være det. Seksualitet omfatter så mye mer, den finnes i den energien som driver oss til å søke kjærlighet, kontakt, varme og nærhet, den uttrykkes i det vi føler, hvordan vi beveger oss, hvordan vi berører andre og selv blir berørt. Seksualiteten handler om å være sensuell, såvel som å være seksuell. Seksualiteten påvirker altså våre tanker, følelser, handlinger, og vårt samspill med andre mennesker.”

Seksualiteten er ifølge denne definisjonen mye mer omfattende og allmenngyldig enn vi kanskje er vant til å tenke. Den seksuelle driften er universell for mennesker. Behovene kan variere, men den biologiske driften er den samme.

Følg med for mer 🙂

Skriv et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Close